Rusya, Esed'e gelişmiş savaş uçakları gönderdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki katliamın ortağı olmaya devam ediyor. Putin'in emriyle Rusya, Beşşar Esed rejimine MİG-29 savaş uçakları gönderdi.

DÜNYA 04.06.2020, 13:57
Rusya, Esed'e gelişmiş savaş uçakları gönderdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Beşşar Esed'in emrine verilen savaş uçaklarıyla ilgili açıklamayı Rusya'nın Suriye Büyükelçiliği yaptı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Beşşar Esed rejimine yeni grup MİG-29 tipi savaş uçakları verildiğini duyurdu.

Rusya'nın Suriye Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre gönderilen savaş uçakları ikinci grubu teşkil ediyor.

Rusya'nın Suriye Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Rusya ile Esed rejimi arasındaki askerî ve teknik iş birliği anlaşmaları kapsamında yapıldığı, gönderilen savaş uçaklarının gelişmiş MİG-29 savaş uçakları olduğu ve zaten Suriye'nin bu uçaklarla savaştığı belirtildi.

Beşşar Esed rejimine ait haber ajansı SANA ise 30 Mayıs'ta bir askerî kaynağa dayandırarak sunduğu haberde, Suriye ordusunun (Esed rejimi) Rusya Federasyonu'nun gönderdiği bir dizi gelişmiş ve modern MİG-29 tipi savaş uçağını teslim aldığını ve alınan bu savaş uçaklarının Haziran ayı başından itibaren Suriye hava sahasında uçarak görev yapacağını kaydetmişti.

Yorumlar (0)