Rusya duyurdu: Kontrol altına aldık

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Donetsk bölgesinde, Bahmut kenti yakınındaki Sol yerleşim yerini kontrol altına aldıklarını açıkladı.

DÜNYA 18.01.2023, 20:52
Rusya duyurdu: Kontrol altına aldık

İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'da süren savaştaki eylemlerine dair açıklamalarda bulundu.

Rus birliklerinin taarruzu sürdürdüğünü vurgulayan Konaşenkov, Kupyansk istikametindeki taarruzlarda, Ukrayna birliklerinden 60'ı aşkın askerin, Limanskiy-Krasno istikametinde 90'ı aşkın askerin ve Donetsk-Yujno istikametinde de 90 dolayında askerin etkisizleştirildiğini belirtti.



"Sol yerleşim birimi kontrolümüz altında"

Donetsk'teki Bahmut kentine bağlı Sol yerleşim birimini Rus ordusunun kontrol altına aldığını açıklayan Konaşenkov, "Donetsk istikametinde Güney Askeri Bölgesi'nin hava kuvvetleri, muharebe taktik, topçu ve füze birliklerinin ateş desteğini de alan gönüllü saldırı timleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Sol yerleşim birimini kontrol altına aldı." ifadelerini kullandı.



"373 uçak düşürüldü"

Konaşenkov, bölgedeki operasyonlarda bir gün içinde 90'ı aşkın Ukrayna askerini etkisizleştirdiklerini dile getirdi.

Donetsk bölgesindeki Yablonovka yerleşim birimi civarında Ukrayna'ya ait olan bir Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüklerini söyleyen Konaşenkov, "Şu ana değin Ukrayna'da 200 helikopter, 373 uçak, 2.898 İHA (insansız hava aracı), 3.855 havan topu ve obüs, 985 çok namlulu roketatar, 7.563 zırhlı araç ve tank, 401 hava savunma sistemi, 8.101 özel askeri araç yok edildi." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)