Rusya Dışişleri Bakanı: “Biz, bağımsız Ukrayna devleti istiyoruz” 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna’nın işgali hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna’nın şu anda ABD tarafından yönetildiğini ama bağımsız bir Ukrayna istediklerini dile getirdi. 

DÜNYA 25.02.2022, 14:05
Rusya Dışişleri Bakanı: “Biz, bağımsız Ukrayna devleti istiyoruz” 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna’yı kuşatmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek şunları aktardı: “Biz çok kültürlülüğü destekliyoruz. Ukrayna’nın bağımsız olmasını istiyoruz. Ancak şu anda Ukrayna’da Nazi yönetimi var. Ukrayna, çeşitliliğe karşı ve Ruslara yönelik soykırım yapılıyor. Biz, Ukrayna’yı işgal etmek istemiyoruz. Ukrayna’daki insanların barış içinde yaşamasını istiyoruz.” 



“Ukrayna, ABD tarafından yönetiliyor” 

“Ukrayna yönetimi, ABD tarafından ülkenin başına getirildi. Bunu kabul etmiyoruz. NATO manipülasyon uyguluyor ve Ukrayna da aşırıcı yönetimlerin boyunduruğuna giriyor. Biz, Ukrayna’yı işgal etmiyoruz. Bizi eleştirenlerin geçmişte yaptıklarına bakın. Daha önce de Gürcistan’ın NATO’ya üye olamayacağını dile getirmiştik. Almanya ve Fransa imtiyaz vermişti.” 

Yorumlar (0)