Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Çocuk ve siviller hayatını kaybetti!

Rus ordusunun Ukrayna'da Dnipro'ya yapmış olduğu füze saldırısında 1 tanesi çocuk toplamda 12 kişinin öldüğü, 73 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

DÜNYA 15.01.2023, 10:07 16.01.2023, 13:25
Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: Çocuk ve siviller hayatını kaybetti!

Ukrayna Devlet Acil Servisi'nden yapılmış olan paylaşıma göre, Rus güçlerinin Dnipro'ya bir füze saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Saldırıda bir apartmanda ağır yıkım gerçekleştiğinin aktarıldığı paylaşımda, 1 tanesi çocuk toplamda 12 kişinin yaşamını yitirdiğinin altı çizildi.

Açıklamanın devamında füze saldırısında 73 kişinin yara aldığı ifade edilerek, enkaz bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarının da sürdüğü bilgisi aktarıldı.

Yaralı olan sivillerden 14 tanesinin çocuk olduğu ifade edildi.

Zelenskiy'den yapılan saldırıya tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 14 Ocak akşamında Rus güçlerinin yaptığı saldırıya tepkisini dile getirdi.

Saldırının neticesinde 9 katlı bir evin yıkıldığını anımsatan Zelenskiy, füze saldırısını bir terör saldırısı olarak paylaştı.

Ortak ülkeleri Ukrayna'ya silah desteği vermeye çağıran Zelenskiy, Rus saldırılarının durdurulmasının yalnızca cephede mücadele verilerek mümkün olduğunun altını çizdi.

Zelenskiy, Rus kuvvetlerinin 14 Ocak tarihinde ülkesine fırlatmış olduğu yaklaşık 30 füzeden 20 tanesinin Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından imha edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)