Rusya'dan Ukrayna'daki protestolara ilişkin açıklama: Ortaçağ zihniyeti!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Çin'in Vuhan kentinden tahliye ederek Harkov şehrinde karantinaya alınan Ukrayna vatandaşlarının protesto edilmesini Ortaçağ zihniyeti olarak değerlendirdi. 

DÜNYA 22.02.2020, 10:59
Rusya'dan Ukrayna'daki protestolara ilişkin açıklama: Ortaçağ zihniyeti!

Ukrayna, 45'i Ukraynalı toplam 72 kişiyi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye ederek Harkov şehrinde karantinaya almıştı. 72 kişi, 7 otobüsle Harkov Havalimanı'ndan Poltava bölgesine bağlı Nove Sanjarı kentinde bulunan bir sağlık merkezine nakledilmişti. 

Çin'den getirilenlerin bölgeye girişi sırasında koronavirüse yakalanacaklarından endişelenen bir grup Ukraynalı, 7 otobüsün şehre girişini önlemek için protesto düzenlemişti. Eylemciler, otobüsleri taşlarken polis tarafından sert müdahaleye maruz kalmıştı. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'da yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamada bulundu. 

Zaharova, ülkede düzenlenen protestoların, bu ülkenin gerçekten de Avrupa olduğunu fakat Ortaçağ Avrupası olduğunu gösterdiğini kaydetti. 

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden açıklama yapan Zaharova, söz konusu protestoların Maydan darbesinin 6. yıldönümüne denk geldiğini anımsatarak, "O zaman ‘uygar dünya’ Maydan’ı alkışlıyordu. Bugün ise kendi elleriyle beslediği kabileyi görünce ürperdi." değerlendirmesini yaptı. 

Zaharova, Ukrayna demokrasisinin koruyucularına soruları olduğunu belirterek, "Bu ülkeyi, ilerici reformların bir örneği olarak dünyaya göstermek istediğinizden emin misiniz? Çin’in baskıcı olduğuna öncülük edenlere bir soru: Gezegenin Çin tehdidiyle korkutulması gerektiğinden emin misiniz?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)