Rusya'dan Ukrayna açıklaması: Yok edildiler!

Ukrayna ordusuna verdirilen hasarı açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov, "Son 24 saat içinde Ukrayna ordusuna ait 14 asker hedef yok edildi." dedi.

DÜNYA 21.04.2022, 21:52 Hakan Öksüz
Rusya'dan Ukrayna açıklaması: Yok edildiler!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaşın şiddeti iyice arttı. Rusya, Mariupol bölgesini ele geçirdiklerini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden ise Mariupol'ün ele geçirildiğine ilişkin kesin bir kanıtın olmadığını söyledi. Gelen bilgilere göre Rusya, kuvvetlerini Donbas bölgesi ile Ukrayna'nın doğusuna yığdı. Çatışmaların bu bölgelerde şiddetlendiğine dair bilgiler geliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov, Ukrayna'daki savaşın son durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Rus ordusunun başarılı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Konoşenkov, "Rus ordusunun yüksek hassasiyetli gelişmiş silahları, işleri kolaylaştırdı. Son 24 saat içinde Ukrayna ordusuna ait 14 asker hedef yok edildi." dedi.

"120 Ukraynalı milliyetçi öldürüldü"

Ukraynalı aşırı milliyetçilere ait olduğu saptanan bir mevkinin yok edildiğini kaydeden Igor Konaşenkov, "Bunların arasında 2 cephanelik, 1 komuta merkezi ve 2 toplanma alanı da bulunuyor. Ukrayna ordusuna ait olan Şnurki ve Slavyansk bölgesindek cephaneler imha edildi. Yaklaşık 120 Ukraynalı milliyetçi ve en az 30 zırhlı araç yok edildi." ifadelerini kullandı.

Toplamda 512 insansız hava aracı yok edildi

Ukrayna ordusunun yoğun ateş altına alındığını kaydeden Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov, "Donetsk civarında faaliyet gösteren bir insansız hava aracı yok edildi. Savaşın başından beri Ukrayna'ya ait olan 512 insansız hava aracı, 106 helikopter, 140 uçak, 2 bin 422 zırhlı araç ile 1051 obüs imha edildi." dedi.

Yorumlar (0)