Rusya'dan Türkiye'ye uçuş kararı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkemiz ile karşılıklı uçuşların tekrar başlaması hususunda açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, tarafların karşılıklı uçuşların yeniden başlamasının öneminde mutabık kaldığı belirtildi.

DÜNYA 09.06.2021, 20:09 10.06.2021, 16:50
Rusya'dan Türkiye'ye uçuş kararı

Rusya, ülkemiz ile uçuşları ilk olarak 12 Nisan tarihinde alınan kararla 15 Nisan ila 1 Haziran tarihleri arasında geçici olarak sınırlamıştı.

Putin yönetimi, son olarak ülkemiz ile uçuşlara yönelik sınırlamaların 21 Haziran tarihine dek uzatılması yönünde karar vermişti.

"Mutabık kaldılar"

Rusya Dışişleri Bakanlığı cephesinden, Rus yetkililer ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, "Taraflar, Türkiye ile Rusya arasında hava yolu taşımacılığının tam anlamıyla eski haline döndürülmesi hususunda mutabık kaldılar." ifadesine yer verildi.

Rus menşeli aşı da görüşüldü

Ayrıca, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi diyaloğu koruma ve ilgili bakanlıklar arasındaki bağın önemine işaret edilirken, şöyle denildi:

"COVID-19 aşısı Sputnik V’nin Türkiye'de üretilmesi dahil olmak kaydıyla, koronavirüsün yayılımının neticeleri ile mücadelede iş birliğinin genişletilmesi ayrı bir önem teşkil etmektedir."

Turizm sektörü sabırsızlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz ay Rusya'ya giderek, uçuşların devamı ve Rus turistlerin ülkemize güvenli seyahati hususlarını masaya yatırmıştı.

Türk turizm sektörü, Rusya ile sınırlanan uçuşların tekrar başlaması için gün sayıyor.

Rus turistlerin büyük rağbet gösterdiği Antalya'yı geride bıraktığımız yıl koronavirüs salgınına karşın 1,5 milyon Rus turist ziyaret etmişti.

Yorumlar (0)