Rusya'dan Suriye'de yeni rota!

Rus askerî polisinin, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir rota oluşturduğu açıklandı.

DÜNYA 30.11.2019, 11:42
Rusya'dan Suriye'de yeni rota!

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde tanklarla 120 kilometrelik bir askerî rota oluşturduğunu ilan etti.

Rus askerî polisi, Suriye'nin kuzeyinde 120 kilometrelik yeni bir rota oluşturdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tanklarla devam edilen toplam 120 kilometrelik askerî rotayı tamamlamak 4 saat sürdü. Yeni rota sebebiyle, Rus ordusu Suriye'de güvenliği daha da yükseltti. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre yeni rota öncesinde arazide makineli tüfeklerle izcilik gerçekleştirildi.

Diğer taraftan Rusya Savunma Bakanlığı yapılan bu gibi çalışmaların yerel halkın güvenliğinin sağlanması konusunda son derece önemli olduğunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığının verdiği bilgiye göre Ayn-El Arap'ta barışçıl yaşamın tezahürleri olan yeni ticaret mağazaları açıldı, yeni asfaltlar döküldü.

Yıllar önce bir Suriyeli ile evlenen ve Ukrayna'dan Suriye'ye göçen ve şimdi de bir Ayn-El Arap sakini olan Lyudmila Antonenko, yerel sakinlerin Rusya'dan büyük umutları olduğunu ifade etti. Lyudmila Antonenko, "Kasaba halkı Rus birlikleri ile korunmayı umuyor. Rus devriyesinin arabalarını görüldüğünde seviniyorlar, korunduklarını biliyorlar" diye konuştu.

Yorumlar (0)