Rusya'dan S-400 kubbesi!

Rusya, S-400'lerden oluşan bir Arktik hava savunma "kubbesi" oluşturacağını açıkladı.

DÜNYA 09.12.2019, 17:28
Rusya'dan S-400 kubbesi!

Arktik'teki askeri varlığını artırmak için adımlar atan Rusya, Kuzey Filosu'nun Arktik bölüklerinin hepsini S-400 hava savunma bataryalarıyla donatarak bir Arktik hava savunma "kubbesi" oluşturacağını açıkladı.

Rusya'nın Arktik'teki askeri adımları, Kuzey Buz Denizi'ne kıyısı olan ülkelerin tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında ABD, Rusya'yı kutup bölgesinde fazla agresif davranmakla suçlamıştı.

"Planımız tüm Arktik'e bunu yaymak"


Rusya'nın Kuzey Filosu kumandanı Koramiral Moiseyev

Rusya, geçtiğimiz Eylül ayında Novaya Zemlya takımadalarına S-400 bataryaları konuşlandırmıştı. Rusya'nın Kuzey Filosu kumandanı da Pazartesi günü yaptığı açıklamada benzer konuşlandırmanın tüm Arktik'te yapılacağını söyledi. Koramiral Alexei Moiseyev, "Planımız tüm Arktik birliklerimizin benzer savunma sistemleriyle donatılması ve Arktik Denizi'nin Rus kısmında bir hava savunma kubbesi oluşturmaktır" diye konuştu.

Moiseyev, Zvezda TV'ye verdiği röportajda bu plan sayesinde Rusya'nın Arktik'ten gelebilecek herhangi bir hava saldırısına karşı güvende olacağını, bu saldırılara uçaklar, cruise füzeleri ve kıtalararası balistik füzelerin de dâhil olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)