Rusya'dan o bardakla ilgili açıklama!

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gittiği her yere götürdüğü termos bardak ile ilgili gazetecilerin merakını Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov giderdi.

DÜNYA 01.07.2019, 21:46
Rusya'dan o bardakla ilgili açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gittiği her yere götürdüğü ve başka bardak kullanmadığı termos bardağın "zehirleme yoluyla suikast"e karşı tedbir olduğu ileri sürülüyordu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in Japonya’daki G20 zirvesinde kullandığı termos bardağa basın mensuplarının büyük ilgi göstermesini şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, bardağın hikmetini açıkladı.

Sosyal medya kullanıcılarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bardağı ile ilgili çeşitli spekülasyonları üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere Vladimir Putin’in sürekli olarak çay içtiğini ve bu nedenle termos bardağından yanından ayırmadığı bilgisini verdi.

"Başkan çok çay içiyor, o yüzden termos bardağı hep yanında"

Gazetecilerin termos bardak ile ilgili soruları üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Google’da araştırırsanız bu bardak ile ilgili bir ya da iki yıl öncesine ait hikayelerimizi bulursunuz. Eski bir hikaye, bu nedenle ancak şimdi dikkat çekiyor olması garip” cevabını verdi.

Yandex yerine Google'da araştırmayı önerdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Rusya'ya ait (2000 yılında Arkady Volozh, Arkady Borkovsky, Ilya Segalovich tarafından kurulan) Yandex arama motoru yerine Amerikan şirketi Google'da arama yapmayı önermesi ilginç ve şaşırtıcı bulundu.

Yorumlar (0)