Rusya'dan NATO görüşmeleri sırasında önemli açıklamalar!

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Peskov, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında NATO'nun harcamalarının Rusya'yı endişelendirdiğini söyledi.

DÜNYA 04.12.2019, 15:05
Rusya'dan NATO görüşmeleri sırasında önemli açıklamalar!

Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi. NATO ülkeleri liderleri'nin Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlediği toplantıya ve buradan çıkan kararlara da değinen Peskov, önemli açıklamalarda bulundu.

NATO harcamaları Rusya'yı endişelendiriyor

Sözcü Peskov, NATO üye ülkelerinin ABD'nin yoğun ısrarları üzerine savunma harcamalarını artırmaya karar vermesinin Rus endişelerini haklı çıkardığını söyledi. Peskov, İttifak'ın Avrupa kıtasının doğusuna doğru genişlemeye çalıştığını ve Rusya'yı sınırlama planlarının bir göstergesi olduğunu söyleyerek harcama artırma adımlarının Rusya'ya büyük endişe verdiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, endişelere rağmen Rusya'nın NATO'yla bir silahlanma yarışına girmeyeceğini, NATO'nun davranışlarının Rusya'yı provoke edemeyeceğini söyledi. 

Rusya, yeni bir nükleer anlaşma istiyor

Peskov, 2019 yılının başında önce ABD'nin sonra da Rusya'nın çekildiği, 1987 yılında ABD ve Sovyetler Birliği'nin imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Güç Anlaşması'na değinerek Batı Avrupa ülkelerinin ABD ve Rusya arasında yeni bir nükleer silahlanma anlaşmasına dâhil olması gerektiğini belirtti.

Sözcü Peskov, bu konuda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yaptığı açıklamaları desteklediğini ve Macron'un önerdiği gibi Avrupa ülkelerinin de böyle bir anlaşma görüşmelerinde bulunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)