Rusya'dan May'in istifasına ilişkin yorum geldi

Rusya cephesinden İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifa kararı almasına ilişkin yorum geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Theresa, Rusya ve İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmadı" dedi.

DÜNYA 25.05.2019, 00:20 25.05.2019, 00:22
Rusya'dan May'in istifasına ilişkin yorum geldi

İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifa kararı almasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili gazetecilere demeç veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, May’in başbakanlığı dönemine ilişkin değerlendirme yaptı.

"İLİŞKİLERİMİZ AÇISINDAN ZORLU BİR DÖNEMDİ"

Peskov, "Rusya ve İngiltere ilişkilerinin son derece zor geçen bir dönem" olarak nitelendiren Peskov, "(May'in) Rusya ve İngiltere arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğuna dair bir girişimini hatırlamıyorum." diye konuştu.

May’in istifa kararıyla ilgili konuşmaya hazır olmadığını kaydeden Peskov, Brexit sürecini yakından izlediklerine değinerek, Avrupa Birliği’nin Rusya’nın önemli bir ticari ortağı olduğunu söyledi.

ZAHAROVA: "MAYIS'I BİTİREN HAZİRAN'DIR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise May’in görevini bırakmasını yorumladı.

May’in istifa konuşmasına yönelik videoyu "Oscarlık" olarak adlandıran Zaharova, İngilizce’de "May" kelimesinin "Mayıs" anlamına geldiğini hatırlatarak, "Mantıklı. Mayısı bitiren hazirandır. (June ends May)" yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)