Rusya'dan koronavirüsle ilgili sevindirici haber...

Rusya yenitip koronavirüse karşı bağışıklık kazanmış kişilerin tespit edileceğini açıkladı.

DÜNYA 28.03.2020, 10:13 28.03.2020, 10:21
Rusya'dan koronavirüsle ilgili sevindirici haber...

Rusya'da gelecek haftadan itibaren Covid-19 test sistemi kullanılmaya başlanacağını belirten Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, bu sayede önce doktorlar olmak üzere Covid-19'a karşı bağışıklık kazanmış kişilerin tespit edileceğini söyledi.

Rusya Hükümeti Koronavirüs Koordinasyon Konseyi toplantısında konuşan Popova, Covid-19 test sisteminin bugün tescil edileceğini belirtti.

Rus 'Vektör' şirketi tarafından üretilen yeni test sisteminin antikor bulunup bulunmadığını, hafıza antikorları olup olmadığı veya hastalığın akut durumunu daha kısa sürede ve etkili şekilde belirleme imkanı sunacağını belirten Popova, "Gerek halk gerekse de sağlık personeli arasında koronavirüse karşı halihazırda bağışıklık kazanmış, yani hastalarla daha rahat şekilde çalışabilecek kişileri de belirleyebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Popova, 'polimeraz zincir reaksiyonu' metoduna dayanan bu yeni test sisteminin Covid-19 analizi süresini 2 buçuk saate kadar indireceğini belirtti.

Yorumlar (0)