Rusya'dan İtalya'ya korona yardımı: 9 uçak indirdiler!

Rusya, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya'ya Ilyushin-76 tipi 9 askeri nakliye uçağıyla yardım gönderdi.

DÜNYA 23.03.2020, 11:08 23.03.2020, 13:00

İtalya, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Avrupa'daki merkez üssü haline geldi. Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 5 bin 476 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, 59 bin 138 vaka tespit edildi. 

Rusya, İtalya'ya uzmanlardan meydana gelen bir ekip ile tıbbi ekipman yardımı gönderdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uzman ekibin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında destek amacıyla İtalya'ya gönderildiği bildirildi. 

Sağlık uzmanlarından meydana gelip ekip ve tıbbi ekipman ile yedi uçağın Moskova bölgesinde bulunan Çkalovsk Askeri Havaalanı'ndan ayrıldığı belirtilen açıklamada, "Toplam 9 IL-76 uçağında, 8 sağlık ekibinin yanı sıra yaklaşık 100 virolog, epidemiyolojist ve çeşitli tıbbi ekipmanlar İtalya'ya gönderildi." denildi. 

Açıklamada, İtalya'ya gönderilen uzmanların şarbon, ebola ve Afrika domuz gribi gibi salgınlarla mücadelede görev yürüttüğüne dikkat çekildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile telefonda görüşmüştü. Rus lider, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele hususunda İtalya'ya gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söylemişti. 

Yorumlar (0)