Rusya'dan Ermenistan'a "Türk SİHA'larından korunma" eğitimi

Rusya ile Ermenistan'ın SİHA'lara karşı ortak mücadele tatbikatı başlattığı duyuruldu. Türkçesi ise şu: "Libya'da Hafter'in, Suriye'de Esed'in çanına ot tıkayan Türk SİHA'ları, Azerbaycan'la olası savaşta Ermenistan'ın da çanına ot tıkar. İyisi mi şu Ermenilere Türk SİHA'larından korunma yöntemlerini öğretelim!

DÜNYA 23.07.2020, 14:31
Rusya'dan Ermenistan'a "Türk SİHA'larından korunma" eğitimi

Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde, Sırbistan'ın temin ettiği toplarla 12 Temmuz'da Azerî mevzilere saldıran Ermenistan, Türk SİHA'larının 15 Temmuz'da iki ülkenin sınırında uçuş yapmasının ardından Rusya'dan "Türk SİHA'larından korunma" konusunda yardım istedi.

Libya'da Hafter'in, Suriye'de Esed'in yanında durarak Türkiye karşısına çıkan Rusya, bu kez de Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında Ermenistan'ın yanında, Türkiye ve Azerbaycan'ın karşısında yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Millî Güvenlik Kurulu'ndan çıkan "Azerbaycan'ın kararı Türkiye'nin kararıdır" açıklaması sonrası Ermenistan iyice tutuştu.

Rusya, Ermenistan'a "Türk SİHA'larını" anlatacak

Facebook hesabından açıklama yapan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Rusya ile Ermenistan’ın ortak bölgesel hava savunma sistemi tatbikatı yaptığını açıkladı.

Bugün Ermenistan'da Rusya ile ortak hava savunma sistemleri tatbikatı başlattıklarını duyuran Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, tatbikatın amacını, "Keşif uçakları ve SİHA'lara (silahlı insansız hava aracı) karşı mücadele yöntemlerinin incelenmesi” olarak açıkladı.

Tatbikat sırasında silahlı insansız hava araçlarına karşı yeni mücadele yöntemlerinin geliştirileceğini belirten Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, tatbikata Rus ve Ermeni hava savunma sistemlerinin komutanları ile Rus ve Ermeni avcı savaş uçakları ve Ermenistan ordusunun hava savunma sisteminin bütün birliklerinin katıldığını bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, "SİHA'lara karşı Rusya-Ermenistan Ortak Tatbikatı" olarak duyurduğu aslen "Rusya'dan Ermenistan'a Türk SİHA'larından korunma eğitimi" olan tatbikatın ne zaman sona ereceği konusunda bilgi vermedi.

Rusya Ermenistan Türk SİHA'ları

Yorumlar (1)
Kamil Ocak 4 yıl önce
Ya bu Putin dost mu düşman mı. Her yerde karşımızda adam. Trump bile bu kadar iki yüzlü değil.