Rusya'dan "dostu olmayan" ülkelere "Ruble" misillemesi

Rusya, kendisine ekonomik yaptırım uygulayan ülkeleri “dost olmayan” ülke ilan ederek onlara ekonomik yaptırım uygulamaya karar verdi. Putin’in ekonomik yaptırımı ise borçlarını Ruble olarak ödemek olacak. Ruble, şu anda döviz kurunda en hızlı değer kaybeden para birimi olarak biliniyor. 

DÜNYA 06.03.2022, 08:26
Rusya'dan "dostu olmayan" ülkelere "Ruble" misillemesi

Rus şirketler, küresel çapta uygulanan ekonomik yaptırımlara karşı oldukça farklı bir yöntemle karşılık vereceklerini duyurdu. Rublenin Dolar ve Euro karşısında hızlı şekilde erimesine, şirketlerin Rusya'daki temsilciliklerinin bir bir kapanmasına ve Rus finans kurumları ile bankalarının Avrupa'daki işlevlerinin dondurulmasına ilişkin kızgınlıklarını göstermek isteyen Rus şirketler, Ruble ile karşılık vermenin en iyi yol olacağını düşündü.



Bundan sonraki ödemelerin hepsi Ruble ile

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanan yeni kanunla birlikte Rus şirketler, ticaret yaptıkları ancak kendilerine yaptırım uygulayan yabancı şirketlere olan borçlarını bundan sonraki dönemde Ruble ile ödeyecek. Yaptırım uygulayan ülkeleri "dost olmayan ülkeler" olarak tanımlayan Rus hükümeti, kendi küresel yaptırımlarını da bu şekilde uygulamayı düşünüyor.



Hükümet, "dost olmayan" ülkeleri belirleyecek

Hükümet, "dost olmayan" ülkeleri belirlemek için masaya oturduğu ve bu ülkeler listesinin çok kısa sürede çıkartılacağı açıklandı. Rusya ve Ruslara karşı şimdiye kadar onlarca ülkenin önce gelen enerji, otomotiv, giyim ve perakende, kültür-sanat markaları ekonomik yaptırım uygulamıştı.

Yorumlar (0)