Rusya'dan çekilme kararı

Rusya Savunma Bakanlığı, Herson kentinde konuşlu savunma hattının Dnipro Nehri'nin sol yakasına çekileceğini duyurdu.

DÜNYA 09.11.2022, 19:18 10.11.2022, 05:54
Rusya'dan çekilme kararı

Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu olan komutanı Sergey Surovikin, Ukrayna'daki savaşa ilişkin son durumu, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu başkanlığındaki askeri yetkililere bildirdi.

Ukrayna'daki Rus ordusunun savaş yeteneklerinin son dönemde arttığını öne süren Surovikin, "Seferber edilen gönüllüler ve vatandaşlar sayesinde, askeri birliklerin sayısal ve muharebe kuvveti artırıldı ve ilave rezervler oluşturuldu." diye konuştu.

Surovikin, Ukrayna ordusunun sadece geçtiğimiz ay 12 bini aşkın asker kaybettiğini iddia ederek, "Bu dönemde 800'ü aşkın zırhlı araç, 200'ü aşkın tank, altı kara-hava savunma sistemi, 12 helikopter ve 18 savaş uçağı kaybettiler." dedi. 

Bakan Şoygu kabul etti

Herson bölgesinden geçen Dnipro Nehri'nin sağ yakasından 115 bin sivilin tahliye edildiğinin altını çizen Surovikin, Ukrayna'yı ise tahliyesi sağlanan sivilleri hedef alan saldırılar yapmakla itham etti.

Surovikin, Ukrayna birliklerinin Herson bölgesinde 9 bin 500'ü aşkın askerini yitirdiğini, Rus birliklerindeki kayıpların ise bundan 7-8 kat daha az olduğunu ileri sürdü.

Herson bölgesindeki sivillere gerekli desteğin verilemediğine dikkat çeken Surovikin, "Ukrayna ordusu Kakhova Barajı'nı hedef alan topçu atışlarını sürdürüyor ve bu durum bölgede sel baskını sebebiyle önemli kayıplara neden olabilir. Savunma hattımızın Dnipro Nehri'nin sol yakasına çekilmesini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şoygu, bahse konu teklifi kabul etti ve birliklerin Dnipro Nehri'nin sol yakasına çekilmesi yönünde talimat verdi.

Yorumlar (0)