Rusya'dan ABD'ye uyarı: Çatışma riski var!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "ABD kendini çıkmaza sokuyor. ABD diplomatik araçlarını kullanmak yerine, sadece yaptırım uygulamayı biliyor." diye konuştu.

DÜNYA 01.08.2019, 19:20
Rusya'dan ABD'ye uyarı: Çatışma riski var!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i yaptırım listesine almasıyla kendisini çıkmaza soktuğunu belirtti.

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları ve Körfez Bölgesi'ndeki durumla ilgili açıklamalar yaptı.

ABD'nin Zarif'i yaptırım listesine almasını değerlendiren Zaharova, "ABD kendini çıkmaza sokuyor. ABD, diplomatik araçlarını kullanmak yerine, sadece yaptırım uygulamayı biliyor." ifadelerini kullandı. 

"DURUM TEHLİKELİ YÖNDE İLERLİYOR"

Basra Körfezi'ndeki durumun endişe verici olduğuna işaret eden Zaharova, "Durum tehlikeli yönde ilerliyor ve askeri çatışma riski artıyor." dedi.

ABD Hazine Bakanlığı, dün, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in yaptırım listesine eklendiğini duyurmuştu. Yaptırımlar, Zarif'in ABD'deki mal varlığına erişimini yasaklıyor ve Amerikan vatandaşlarının İran Dışişleri Bakanı ile herhangi bir ticari ilişki kurmasını engelliyor.

Zarif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran dışında bir mülkü olmadığı için Washington yönetiminin kendisini yaptırım listesine almasının bir etkisi olmayacağını aktarmıştı.

Yorumlar (0)