Rusya'dan ABD'ye nükleer mesaj!

"Dünyanın nükleer silahtan arındırılması kurgu" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer silahın ortadan kalkması için kimsede olmaması gerektiğini söyleyerek Amerika'ya mesaj verdi.

DÜNYA 08.11.2019, 14:31
Rusya'dan ABD'ye nükleer mesaj!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyanın nükleer silahtan arındırılmasının tamamen kurgu ve hayal ürünü olduğunu ifade ederek, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik koşullarının oluşturulması durumunda mümkün olacak." ifadelerini kullandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "herkes için eşit* ifadesi Amerika'ya ve nükleer silah bulunduran diğer ülkelere mesaj olarak yorumlandı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Başkent Moskova'da düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi konferansında konuştu. Sergey Lavrov koneransta nükleer silahlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya, anlaşmaya dâhil olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması'na dahil olmayacağının altını çizerek, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik koşullarının oluşturulması durumunda mümkün olacak." dedi.

"Dünyanın nükleer silahtan arındırılması kurgudur ve tamamen hayaldir." ifadesini kullanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkelere nükleer silahtan vazgeçmeleri için baskı kurulmasının tehlikeli olduğunu belirterek üstü kapalı İran'a destekte bulundu.

"Nükleer denemeler yasaklanmamalı"

Rusya'nın Orta Doğu'da nükleer denemelerinin yasaklanmaması gerektiğini savunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nın devreye girmesi, Orta Doğu'da kitle imha silahlarından arındırılmış bölgenin oluşturulmasını zorlaştıracak." diye konuştu.

İran ile nükleer anlaşma

İran ile nükleer anlaşmanın önemine de vurgu yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Taraf ülkelerin, anlaşmanın korunması ve uygulanması için gerekli koşulları yaratması gerekiyor. Avrupalıların söz konusu çabalarını destekliyoruz. Maalesef şu ana kadar herhangi bir sonuç yok." diyerek anlaşmadan çekilen Amerika'yı eleştirdi.

Yorumlar (0)