Rusya'dan ABD'ye Kovid-19 suçlaması

Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov, COVID-19'un insan yapımı olduğunu ve ABD'nin sürdürdüğü projeler kapsamında dünyaya yayıldığını öne sürdü.

DÜNYA 05.08.2022, 01:31
Rusya'dan ABD'ye Kovid-19 suçlaması

Bütün dünyayı etkisi altına alan, insan yaşamını ve global ekonomiyi baltalayan COVID-19 salgınına ilişkin olarak Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Kirillov, Amerika Birleşik Devletleri'ni suçladı. 

"ABD etkin rol oynadı"

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasında söz konusu ülkenin parmağının olabileceğini ifade eden Kirillov, "ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın, yeni koronavirüsün ortaya çıkmasında etkin rol oynadığı olasılığını değerlendiriyoruz. Ajans, 2009 yılından bu yana yeni koronavirüs türlerini detaylı bir şekilde inceleyen 'Predict' adlı programı finanse ediyor." diyerek, ABD merkezli 'Metabiota' adlı firmanın da Ukrayna'daki bu tarz faaliyetlerde görev aldığını anımsattı.

"ABD'li yetkililer sürekli olarak itiraf ediyor"

ABD'li yetkililerin daha evvel bu gibi faaliyetleri devamlı olarak itiraf ettiğini ileri süren Kirillov, "ABD'yi yönetenlerin dar hedefli biyolojik faaliyetleri göz önüne alındığında ve bu tarz açıklamalar bizi yeni koronavirüs salgının sebeplerine ve ABD askeri biyologların COVID-19'un ortaya çıkması ve tüm dünyaya yayılmasındaki etkin rolüne tekrar bakmaya yönlendiriyor." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)