Rusya'dan ABD'ye FBI notası!

Rusya, ABD'de bulunan Rus milletvekilinin FBI tarafından sorgulanması sebebiyle protesto notası verildiğini açıkladı.

DÜNYA 06.10.2019, 19:40 06.10.2019, 21:45
Rusya'dan ABD'ye FBI notası!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus milletvekili İnga Yumaşeva’nın ABD’de FBI tarafından sorgulanmasını "düşmanca eylem" olarak nitelendirerek ABD'ye protesto notası verildiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yumaşeva’nın New York Havalimanı'nda gözaltına alındığı ve FBI yetkilileri tarafından sorguya çekildiği kaydedildi.

Yumaşeva’nın, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da ABD Kongresi ile ilişkileri koordine etmekle görevli olduğunun hatırladıldığı açıklamada, “ABD yönetiminin adımları nedeniyle protesto notası verdik. Söz konusu adım, Rusya-ABD ilişkilerini daha da bozma amacı taşıyan, Rusya ve temsilcilerine yönelik bir başka düşmanca eylemdir." denildi.

Açıklamada, söz konusu eylem sebebiyle Moskova’nın "derin bir öfke" duyduğuna değinilerek "Washington’da karar alanlar, Rusya ile ilişkilerin sistematik bir şekilde kötüleştirilmesinin nasıl sonuçlanabileceğini düşünmelidir. Bu tür bir politika sağgörüsüz ve tehlikelidir." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin de söz konusu olayı "provokasyon" olarak nitelendirerek "ABD'nin adımı, uluslararası sorumlulukların bir başka ihlalidir." şeklinde niteledi.

Yorumlar (0)