Rusya'dan ABD ve Kanada kararı: Girişleri yasak!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında Kamala Harris ile Mark Zuckerberg gibi isimlerin de yer aldığı 29 ABD'li ve 61 Kanadalının yaptırım listesine alındığını bildirdi.

DÜNYA 21.04.2022, 19:18 22.04.2022, 14:15 Hakan Öksüz
Rusya'dan ABD ve Kanada kararı: Girişleri yasak!

ABD ve Avrupa ülkelerinden Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımların kapsaı her geçen gün genişletiliyor. Rusya'ya ekonomik alanda uygulanan yaptırımlar, Rus sporcu ve sanatçılara da sıçramaya başladı. Rusya, Batılı devletler tarafından uygulanan bu yaptırımlara karşılık veriyor.

"Rusya'ya girişleri yasak"

Konuya dair açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "29 ABD ile 61 Kanada vatandaşının Rusya'ya giriş yasaklanmıştır. Bu karar, Rus bilim insanları, sanatçılar ve sporculara yönelik uygulanan yaptırımlara karşılık olarak alınmıştır. Cevap olarak Rus karşıtı söylemlerde bulunan 29 ABD'linin ülkeye girişi yasaklandı." ifadelerini kullandı.

Yaptırım uygulanan ABD'liler arasında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby gibi isimler yer aldı.

Kanadalılara uygulanan yaptırımlara da verilen açıklamada, "Kanada'da Rusya'ya yönelik düşmanlığın artmasına katkı sağlayan kişiler de yaptırım listesine alındı. Bahsi geçen kişilerin Rusya'ya girmesine süresiz olarak yasak getirildi." denildi.

Yorumlar (0)