Rusya'dan ABD'nin "İran" tavrına tepki!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "İsrail ile İran'ı Suriye'de çatıştırma çabaları krizi derinleştiriyor" diye konuştu.

DÜNYA 24.06.2019, 21:38
Rusya'dan ABD'nin "İran" tavrına tepki!

Basra Körfezi ve Suriye'de gelişen durumun çok tehlikeli olduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "İsrail ile İran arasında, Suriye topraklarını çatışma alanına dönüştürme yönündeki girişimler krizi daha da derinleştiriyor." ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Mısır Savunma Bakanı Muhammed Zeki Başkent Moskova'da 2+2 formatında bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve Basra Körfezi'ndeki durumla ilgili değerlendirme yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile İsrail'in İran'a karşı uyguladığı politikayı eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, herhangi bir bölgede bir devlete karşı mücadele etmenin, bu devleti izole etmenin, araştırma yapmadan herhangi bir olayla ilgili suçlamanın kötü bir şey olduğunu söyleyerek "Bu yaklaşım üretken bir yaklaşım değildir." yorumunu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Basra Körfezi ve Suriye'de gelişen durumun tehlikeli olduğunun altını çizerek, İsrail ile İran arasında Suriye topraklarının çatışma alanına dönüştürme yönündeki girişimlerin krizi derinleştirdiği açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın, Basra Körfezi'nde güvenliğin sağlanması konusunda, İran ve Araplar arasındaki diyaloğu desteklediğini sözlerine ekledi.

"Mısır'ın Bahreyn Çalıştayı'na katılması ne işe yarar" sorusuna Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ise "Filistinlileri destekleme politikamız, Filistin meselesiyle ilgili bütün taraflarla çeşitli formatlarda görüşmemize engel olmuyor." şeklinde cevapladı.

Yorumlar (0)