Rusya'dan 300 silah ve araçla gözdağı!

Rusya, Stratejik Füze Kuvvetleri Günü'nün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla özel bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata 200'ün üzerinde asker, 300 silah ve askerî aracın katıldığı bildirildi. 

DÜNYA 17.12.2019, 14:30
Rusya'dan 300 silah ve araçla gözdağı!

Rusya'yı havadan ve kara sahası dışından gelebilecek saldırılara karşı korumakla görevli olan Stratejik Füze Kuvvetleri, 17 Aralık 1959 tarihinde kuruldu. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Stratejik Füze Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla özel bir tatbikat gerçekleştirdi.

Rusya ile ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) karşılıklı olarak çekilmesinin ardından her iki ülke de balistik füze tatbikatları düzenledi. Yapılan tatbikatla birlikte Rusya, Stratejik Füze Kuvvetleri'nin kuruluşunun 60. yılında son tatbikatını düzenlenmiş oldu.

Söz konusu tatbikat, Astrahan Bölgesi'nde bulunan Kapustin Yar poligonunda düzenlendi. 

60 kilometre uzaklıktaki hedef imha edildi

Tatbikat sırasında Rusya'nın en prestijli balistik füzelerinden olan İskender-M Balistik Füzesi silolarından ateşlendi. 60 kilometre uzaklıktaki hedefin imha edildiği görüldü. 

Rusya Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada, tatbikata katılan askerî birliklerin saldırıları önlediği ve rampaları taşıyan askerî konvoyun ortadan kaldırılan hedeflere ulaşmasını sağladığı bildirildi. 

Açıklamada, 200'ün üzerinde asker, 300 silah ve askerî aracın tatbikata katıldığı belirtildi. 

İşte söz konusu tatbikattan kareler...

Yorumlar (0)