Rusya'da yerleşim bölgesine savaş uçağı düştü

Rusya'nın Yeysk şehrinde 'Su-34' tipi bir savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında yerleşim bölgesine düştüğü, 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

DÜNYA 17.10.2022, 21:17 18.10.2022, 17:31
Rusya'da yerleşim bölgesine savaş uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 'Su-34' tipi savaş uçağının, Rusya Federasyonu Güney Askeri Bölgesi'ndeki havalimanından eğitim uçuşu için kalkış yaptığı belirtildi.

Uçuş sırasında motorlardan birinde yangın çıktığı ve uçağın Krasnodar bölgesinde yer alan Yeysk şehrinde evlerin arasına düştüğü ifade edilen açıklamada, kaza mahallinde yangın çıktığı bilgisi aktarıldı.

4 ölü, 25 yaralı

Olay mahalline itfaiye personellerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, uçağın pilotlarının fırlatma koltuğunu kullanarak kazadan kurtulduğu belirtildi.

Yeysk kentinin bağlı olduğu Krasnodar bölgesi Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, olayda 4 kişinin can verdiğini, 25 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Sağlık Bakanı, Acil Durumlar Bakanı ve Krasnodar Valisi'ne Yevsk şehrine gitmeleri ve gerekli olan tüm desteği tesis etmeleri yönünde talimat verdiği açıklandı.

Yorumlar (0)