Rusya da kışa giremedi

Tüm dünyada yaşanan mevsim değişikliği Rusya’yı da etkiledi. Ruslar, kayak merkezlerinin açılış tarihini 1 Aralık’a erteledi.

DÜNYA 16.11.2019, 10:30
Rusya da kışa giremedi

Karıyla soğuğuyla kış mevsiminin en yoğun yaşandığı ülkelerden olan Rusya’da bile bu yıl kayak sezonu bir türlü açılamadı.

Rusya’nın orta ve güney kısımlarında Kasım ayının başlarında ya da en geç Kasım ayının ortalarında başlayan kış sezonu bu yıl bir türlü başlayamadı.

Rusya’da önceki yıllarda düzenlenen kış olimpiyatlarının gerçekleştiği Soçi kentinin Adler kasabasındaki Gasprom ve Krasnaya Poliyana kayak merkezlerinde kar yağışı olmaması sebebiyle sezon açılamadı.

Soçi’de hava sıcaklıkları hâlâ 20 derecenin üzerinde.

Gazetecilere açıklama yapan Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev kış sezonunun açılışının 1 Aralık olarak planlandığı ve buna göre çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Yine de kış sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Krasnodar Bölge Valisi Veniamin Kondratyev, tatil dönemlerinde kayak merkezlerinin doluluk oranlarının yüzde 90 ile yüzde 100 arasında olduğunu belirterek, konaklamalı turist beklediklerinin ise 365 bin kişi olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)