Rusya'da alarm verildi...Vücut parçaları bulundu

Rusya’da bir arazide poşet içinde HIV virüsü taşıyan hastalardan ve ameliyat olan birçok hastadan alınan parçalar ve tıbbi atıklar bulundu.

DÜNYA 27.11.2019, 10:49
Rusya'da alarm verildi...Vücut parçaları bulundu

Rusya'nın Çelyabinsk bölgesine bağlı Zlatoust kentinde çiftlik sahibi bir kadın, kendi arazisinde poşetlenerek atılmış et parçaları olduğunu fark etti.  

Polis ekipleri, ihbar üzerine olay yerine geldi. Ekipler tarafından yapılan incelemede paketlerin içinde et parçalarının yanında şırıngalar ve serumlar da bulundu. 

Poşetlerin hayvanlar tarafından karıştırılması nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Et parçaları, tıbbi atık ekibi ve uzmanlar tarafından toplanarak laboratuvara götürüldü. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

HIV virüsüne denk gelindi

İncelemelerde parçaların tümünün insan vücuduna ait olduğu tespit edildi. Et parçalarının hastanelerde ameliyat edilen ve AIDS'e yol açan HIV virüsü taşıyan hastalara, kürtajla alınan bebeklere ve çeşitli sebeplerden dolayı ameliyat edilen kişilere ait olduğu belirlendi. 

Bakanlıktan açıklama geldi

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın derinleştirildiği kaydedilirken, pek çok uzman da başta kuşlar olmak üzere birçok hayvanın bu parçaları yemesi sebebiyle hayvanların virüs taşıyabileceği riskini kaydetti.

İmha edilmek yerine boş araziye atılan et parçalarının birçok hayvan tarafından yendiği ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiği hususunda uyarıda bulunuldu. Bölge halkı ise olaya ilişkin sorumluluğu bulunanların belirlenip cezalandırılmasını talep etti. 

Yorumlar (0)