Rusya, Çin'i kurtarmak için gerçekleri saklıyor mu?

Covid-19 vaka sayısının "177 bin" açıklandığı Rusya'da Moskova Belediye Başkanı, sadece başkentte "300 bin" korona hastası olduğunu söyledi. Moskova Belediye Başkanı'nın ülkesini yalanlayarak vaka sayısının düşük gösterildiğini söylemesi akıllara Rusya'nın töhmet altındaki Çin'i kurtarma çabalarını getirdi.

DÜNYA 07.05.2020, 14:07
Rusya, Çin'i kurtarmak için gerçekleri saklıyor mu?

Rusya'nın başkenti Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) enfekte sayısının yaklaşık 300 bin olduğunu kaydetti.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rus devlet kanalı Rossiya-24'e Moskova'daki Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendirip bazı önemli açıklamalarda bulundu.

300 bin Moskovalı koronalı

Başkent Moskova'da koronavirüs bulaşan kişi sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu savunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "İncelemelere göre, Moskova'nın nüfusunun yaklaşık yüzde 2 ila 2,5'i, yani yaklaşık 300 bin kişi koronavirüse yakalandı. Hedefimiz, bunları saptamak ve koronavirüsün yayılmasının önüne geçmektir." değerlendirmesinde bulundu.

45 Covid-19 merkezi var

Koronavirüs test sayısını artırdıklarını vurgulayan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkent Moskova'da 45 Covid-19 merkezinin olduğunu açıkladı.

Tedbirler kaldırılmayacak

Moskova'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle alınan tedbirlerin kaldırılmayacağının altını çizen Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "Tedbirsiz hayata uzun süre dönemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, halka açık alanlarda eldiven ve maske takma zorunluluğu getirdiklerini de duyurdu.

Rusya'da durum

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 177 bin 160, can kaybı sayısı 1625, iyileşen sayısı da 23 bin 803 olarak açıklanmıştı.

Salgının en çok hissedildiği başkent Moskova'da da vaka sayısı 92 bin 676 olarak açıklanmış, can kaybı sayısı ise 905 olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar (0)