Rusya, Bulgar diplomatı sınır dışı etti!

Moskova, karşılıklılık ilkesine dayanarak Bulgar bir diplomatı sınır dışı ettiğini duyurdu. Diplomatik protokollere göre, Bulgar diplomatın ülkeden ayrılmak için 24 saati bulunuyor.

DÜNYA 05.12.2019, 13:20 05.12.2019, 13:29
Rusya, Bulgar diplomatı sınır dışı etti!

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rus hükûmeti, Sofya'nın Rusya savunma ataşesine vize vermeyi reddetmesinden sonra kısasa kısas uygulayarak bir Bulgar diplomatı sınırdışı etti.

Bakanlığın yaptığı açıklamada Moskova'daki Bulgaristan Büyükelçisi Atanas Krastin'in konuya dair bilgilendirildiği söylenirken, diplomatik protokollere göre Bulgar diplomatın önümüzdeki 24 saat içinde Rusya'yı terk etmesi gerektiği de iletildi. Moskova bu hamleyi "karşılıklılık ilkesi"ne dayandırdığını ifade ediyor.

Ekim ayında Bulgaristan, Sofya'daki Rus Büyükelçiliğindeki casusluk iddiaları üzerine bir Rus diplomatı sınırdışı ettikten bir gün sonra başka bir Rus diplomata da vize vermeyi reddetmişti.

Komünist dönemde Moskova'nın sadık bir müttefiki olan Bulgaristan, şu anda NATO ve Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte, en büyük enerji tedarikçisi olmaya devam eden Rusya ile yakın kültürel ve tarihi bağları koruyor.

Sofya, NATO ve AB müttefiklerine geçen yıl İngiltere'deki eski bir Rus casusun zehirlenmesi nedeniyle Rus diplomatları kovma konusunda katılmamıştı. Bu nedenle, Sofya'nın şimdi izlediği Rus karşıtı tavır şaşırtıyor.

Yorumlar (0)