Rusya, biri bitmeden diğerine başlıyor!

Rusya'nın kuzeyinde bulunan bölgede İskender-M balistik füzeleriyle tatbikat yapan Rus ordusu, Karadeniz'de de askeri tatbikatlara başladı.

DÜNYA 19.11.2019, 12:23 19.11.2019, 15:46

Rus ordusu Rusya'nın kuzeyinde bulunan bölgede İskender-M balistik füzeleriyle askerî tatbikat yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın kuzeyinde bulunan Sverdlovsk bölgesi ormanlarında İskender-M kısa menzilli balistik füzelerle tatbikat yapıldığı bildirildi.

Tatbikatın amacının "kış şartlarında savaş durumuna hazırlıklı olabilmek, füzelerin kurulumunun belirlenen en kısa sürede tamamlanması, 200 kilometrelik alandaki tehditleri ve saldırıları yok etmek" olduğu duyuruldu.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen tatbikatta hangarlarda bulunan İskender-M füze bataryaları çıkarılarak ormanlık alana götürüldü. Personelin çok hızlı davrandığı tatbikatta füzeler belirlenen noktalara yerleştirildikten sonra önceden belirlenen noktalara atışlar gerçekleştirildi ve hedeflerin füzelerle yok edildiği gözlemlendi.

Tatbikat görüntülerinde balistik füzelerin yerleştirilme görüntülerine yer veren Rusya Savunma Bakanlığı fırlatma anına ilişkin görüntüleri yayımlamadı.

Yüksek hareket ve manevra kabiliyetine sahip İskender-M taktik füzeleri, "500 kilometrelik menzildeki füze sistemleri, çok namlulu roketatarlar, topçu sistemleri, havalimanlarında konuşlanmış uçak ve helikopterler gibi küçük boyutlu hedefleri, ayrıca komuta ve iletişim merkezlerini imha etme" görevleri için tasarlandı.

Karadeniz'de 10'dan fazla gemi ve uçakla tatbikat

Rusya Savunma Bakanlığı bir başka açıklamasında ise Karadeniz’de tatbikatlara başladıklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığının Karadeniz Filosu tarafından verilen bilgilere göre Rus ordusu 10'dan fazla gemi ve uçakla Karadeniz'de askerî tatbikatlara başladı. Rusya Savunma Bakanlığı tatbikatın başladığını şu ifadelerle duyurdu:
"Karadeniz Filosunun roket ve topçu ateşli 10'dan fazla gemisi tatbikat yapmak üzere Sivastopol ve Novorossiysk üslerinden Karadeniz'e çıktı."

Karadeniz'deki askerî tatbikat, yeni nesil 'Admiral Essen' firkateyni, küçük roket gemisi Vysnyi Volochek, büyük iniş gemisi Azov, mayın monteli Türbin, Kovrovets ve yardımcı donanma gemileriyle icra ediliyor. Ayrıca havadan savaş uçakları ve askeri helikopterler de tatbikata katılıyor.

Diğer taraftan, Rusya'nın dün 3 Ukrayna gemisini iade etmesi ve Ukrayna'nın hukuki zeminde haklarını arayacaklarını açıklaması üzerine bugün tatbikatlara başlaması, yeni bir güç gösterisi olarak yorumlandı.

Yorumlar (0)