Rusya bir kenti daha işgal etti

Ukrayna’daki Slavutıç şehrinin Belediye Başkanı Yuryi Fomiçev, bugün itibarıyla Slavutıç'ın Rus ordusu tarafından işgal edildiğini duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise Rus askerlerini başkentten 70 kilometre kadar geri püskürttüğünü iddia etti.

DÜNYA 27.03.2022, 01:31
Rusya bir kenti daha işgal etti

Fomiçev, video mesaj ile gerçekleştirdiği açıklamada, üç gün evvel Rus ordusu tarafından şehri savaşmadan teslim etme hususunda ültimatom aldıklarını belirtti. Fakat bu duruma karşın kenti kararlılıkla savunduklarını söyleyen Fomiçev, “Fakat Slavutıç, bugün itibarıyla tamamen işgal altında.” diye konuştu.

Fomiçev, an itibarıyla işgalcilerle kentten insanları tahliye etmeye dair müzakereler yürüttüklerini sözlerine ilave etti.

Slavutıç, çoğunlukla uzmanların ve mühendislerin ikamet ettiği, Çernobil Nükleer Santrali’nin uydu şehri olarak da biliniyor.

Ukrayna: Rus ordusu Kiev’den 70 kilometre geri püskürtüldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Sözcüsü Aleksander Motzuyanik, gerçekleştirdiği açıklamada, başkent Kiev’in iyi korunduğunun ve savunmasını seçkin birliklerinin üstlendiğinin altını çizdi.

Ordunun, Rus askerlerini başkentten 70 kilometre kadar geri püskürttüğünü savunan Motzuyanik, bazı bölgelerde ise Rus ordusunun 35 kilometre kadar geri çekildiğini kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, gün içinde Sumi bölgesinde bulunan Trostyanes şehri ile Zaporojiya bölgesinde bulunan Poltovka köyünü geri aldıklarını ileri sürdü. 

Diğer yandan, Kiev’in yakınında bulunan İrpin şehrinde ise şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)