Rusya-Belarus birliği mi geliyor?

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya lideri Putin'in yeni bir enerji anlaşmasına karşılık iki devletin siyasi birliğe girmesi teklifinde bulunduğunu söyledi.

DÜNYA 14.02.2020, 15:47
Rusya-Belarus birliği mi geliyor?

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir süredir yürüttüğü yeni enerji anlaşması müzakerelerinde kendisine ilginç bir teklif geldiğini açıkladı.

Devlet medyası Belta'ya konuşan Lukaşenko, Putin'in kendisine enerji fiyatları konusunda istediği anlaşmayı sağlamanın karşılığında Belarus'un Rusya'yla siyasi birliğe girmesini önerdiğini açıkladı. 

Rusya-Belarus birliği uzun süredir gündemde

Rusya ve Belarus, Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasından beri yeni bir siyasi birlik hakkında çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyordu. 20 yıldan uzun süredir iki ülkenin bütünleşmesini görüşen liderler, ortak bir para birimi dâhil birkaç noktada anlaşmaya varamamışlardı. Lukaşenko'nun ülkesindeki birçok insan, Belarus'un Rusya'yla yeniden bir siyasi birliğe girmesine uzun süredir karşı çıkıyordu. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından beri Belarus lideri olan Lukaşenko da ülkesini Rusya'yla birliğe sokmaya niyetli olmadığını söylüyordu.

Putin ve Lukaşenko, geçtiğimiz hafta bir araya gelerek 2020 için petrol ve enerji anlaşması yapmaya çalışmış ancak bir uzlaşıya varamamıştı.

Yorumlar (0)