Rusya, Avrupa’ya gaz akışını 3 günlüğüne durduracak

Rus enerji devi Gazprom, Rus gazını Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında bakım çalışması yapılacağını duyurdu. 3 gün boyunca devam edecek bakım çalışmaları sebebiyle bu süreçte Avrupa’ya gaz akışı sağlanamayacak. 

DÜNYA 20.08.2022, 08:16 20.08.2022, 08:17
Rusya, Avrupa’ya gaz akışını 3 günlüğüne durduracak

Rusya’ya uygulanan ağır ambargolar sonrası enerji krizine giren ve şimdiden kış aylarını planlamaya başlayan Avrupa ülkelerine bir kötü haber daha geldi. Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Rus gazını Avrupa ülkelerine taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında bakım çalışmaları yapılacağını açıkladı. 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan bakımlar sebebiyle bu süreçte Avrupa’ya gaz akışı sağlanamayacak. 

Siemens ile ortak bakım çalışması yapılacak

Konuyla ilgili Gazprom’dan yapılan açıklamada, bakım çalışmalarının Alman şirket Siemens ile ortaklaşa yapılacağı belirtilerek, “Siemens şirketinin mühendisleri ve uzmanları ile birlikte Portovaya gaz istasyonunda 3 günlük bir bakım çalışması yapılacaktır. Siemens’in teknik raporları kapsamında deformansyonlar, blok çatlakları, blokların temizliği, yanık lekelerinin araştırılması, yağ kaçakları, emniyet valflerinin denetimi, bağlantı noktalarının sıkılması ve yanan gazın tahliyesi gibi bakımlar gerçekleştirilecektir. Bakım çalışmaları sebebiyle 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında boru hattı hizmet veremeyecektir” ifadelerine yer verildi. 

2 Eylül’den sonra gaz akışı yeniden başlayacak

2 Eylül tarihinde tamamlanacak olan çalışmaların ardından Kuzey Akım 1 boru hattında yeniden günlük 33 milyon metreküplük gaz akışı başlayacak. Gazprom, bu boru hattının Portovaya istasyonunda geçen ay geniş kapsamlı bir bakım çalışmaları başlatmış ve bunu gerekçe göstererek Avrupa’ya gaz akışını yüzde 20 seviyelerine kadar kısmıştı. 

Yorumlar (0)