Rusya, atağa geçti: Üst düzey 13 isim yaptırım listesinde

Rusya, İngiltere Başbakanı Johnson’ın da aralarında bulunduğu 13 üst düzey isme yaptırım uygulama kararı aldıklarını duyurdu. Açıklama, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

DÜNYA 16.04.2022, 14:16
Rusya, atağa geçti: Üst düzey 13 isim yaptırım listesinde

Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. İngiltere’nin Rusya Federasyonu ve bazı üst düzey Rus yöneticilere yönelik yaptırım kararlarını “benzeri görülmemiş düşmanca eylemler” olarak ifade eden yetkililer, İngiliz hükümeti, kabine üyeleri ve önemli siyasetçilere yaptırım uygulamaya karar verdiklerini duyurdu.

“Londra’nın milli ekonomimize karşı başlattığı savaş…”

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından kaydedilen açıklamada, “Bu adımımız, milli ekonomimizi ve ülkemizi kontrol altında tutmaya çalışan Londra’ya ve Londra’nın yarattığı kampanyaya karşı atılmış bir adımdır. Londra, Rusya’nın uluslararası izolasyonunu amaçlamış ve bu amaçla siyasi kampanya başlamıştır. İngiltere, Ukrayna’ya ölümcül silahlar göndermiş ve NATO da benzer çabaları koordine ederek Ukrayna’daki durumu kasten kötüleştirmiştir. Londra’nın kışkırtmaları yalnızca Batılı müttefiklerinin değil diğer ülkelerin de Rusya karşıtı propaganda gütmesine sebep olmuştur.”



13 üst düzey isme yaptırım uygulanma kararı verildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan, yaptırım uygulanacak 13 üst düzey isim şu şekilde oldu: “İngiltere eski Başbakanı Theresa May, Galler ve İngiltere Başsavcısı Suella Braverman, İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Ferguson Sturgeon, İngiltere Savunma Bakanı Yardımcısı James Heappey, İngiltere Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Vanessa Dorries, İngiltere İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dominic Raab ve İngiltere Başbakanı Brosi Johnson.”

Yorumlar (0)