Rusya açıkladı: Ukrayna'ya geliyordu, yok ettik

Rusya Savunma Bakanlığı, Odessa’daki bir askeri havalimanında Avrupa ve ABD'den Ukrayna’ya gelen mühimmat ve silahların yer aldığı hangarın yüksek hassasiyetli füzelerle hedef alındığını bildirdi.

DÜNYA 01.05.2022, 18:40
Rusya açıkladı: Ukrayna'ya geliyordu, yok ettik

Sözcü İgor Konaşenkov, Rus askerlerinin Ukrayna’da savaştaki eylemlerine dair bilgi aktardı.

Ukrayna’daki operasyonun devam ettiğini belirten Konaşenkov, “Yüksek hassasiyete sahip ‘Oniks’ füzeleriyle Odessa dolaylarındaki askeri havalimanında Avrupa ve ABD'den gelen mühimmat ve silahların yer aldığı hangar imha edildi, ayrıca üssün pisti de kullanılamaz hale getirildi.” dedi.

Havadan gönderilen Oniks füzeleriyle Ukrayna’ya ait olan yedi askeri unsurun imha edildiğini dile getiren Konaşenkov, bunların arasında Harkiv ve Donetsk bölgelerindeki askeri birlikler, teknik araçların park edildiği alanlar ve cephaneliklerin de yer aldığını bildirdi.

"145 savaş uçağını imha ettik"

Rus hava savaş taktik birliklerinin Artemovsk ve Zaporijya dolaylarında iki S-300 hava savunma sistemini yok ettiğini ifade eden Konaşenkov, topçu ve füze birliklerinin bir gün içinde Ukrayna ordusuna ait olan 786 noktayı ateş altına aldığını kaydetti.

Rusya'ya ait hava savunma sistemlerinin Harkiv dolaylarındaki Su-24M model iki bombardıman uçağını imha ettiğini dile getiren Konaşenkov, gece boyu da farklı yerleşim yerlerinde 12 İHA, bir adet Toçka-U füzesi ile Smerç füzelerini etkisiz hale getirdiklerinin bilgisini verdi.

Konaşenkov, “Ukrayna ordusu şu ana kadar 112 helikopter, 145 uçak, 672 İHA, 281 hava savunma sistemi, 2703 zırhlı araç ve tank, 312 roketatar, 1203 havan topu ve obüs, 2514 özel askeri araç kaybetti." sözlerini sarf etti. 

Öte yandan, dün Mariupol kentindeki Azovstal Metalürji Fabrikası'ndaki 46 sivilin insani koridor oluşturularak kentten tahliye edildiği belirtildi. 

Yorumlar (0)