Rusya açıkladı: "Karadeniz'de mayın tehdidi var!"

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Ukrayna'nın kullandığı mayınların Karadeniz'de sürüklenme riskinin devam ettiğini söyledi.

DÜNYA 31.03.2022, 01:03 31.03.2022, 15:10 Hakan Öksüz
Rusya açıkladı: "Karadeniz'de mayın tehdidi var!"

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'tan bu yana devam eden savaş, sadece iki ülkeyi etkilemiyor. Türkiye, yanıbaşındaki savaştan nasibini alan ülkelerden biri oldu. Savaşta kullanılan mayınların Karadeniz'de sürüklenerek İstanbul açıklarına gelmesi, son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden konulardan biri oldu.

"Gemiler, Ukrayna kıyılarında hapsoldu"

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Karadeniz'de sürüklenen mayınlara ilişkin açıklamada bulundu. Ukrayna ordusunun kullandığı mayınlardan bazılarının Karadeniz'de sürüklenme riskinin sona ermediğini kaydeden Mizinstsev, "Ukrayna ordusunun oluşturduğu bombardıman tehdidi nedeniyle en az 60 gemi, Ukrayna kıyılarında hapsoldu." diye konuştu.

"Ukrayna cephesi somut adım atmıyor"

Yabancı gemilerin adeta Kiev kıyılarında hapsolduğunu belirten Mihail Mizintsev, "Mayınların denizde sürüklenme tehdidi sona ermedi. Bu durum Karadeniz sularının, yabancı ve sivil gemiler için de ciddi tehditler oluşturmasına neden oluyor. Ukrayna cephesi, denizdeki güvenliğin sağlanması için somut bir adım atmıyor. Herhangi bir güvence de vermiyorlar. Ukrayna'nın sebep olduğu bu durum nedeniyle Karadeniz'de tehlike sürüyor." dedi.

Yorumlar (0)