"Rust" filminin setindeki ölümlü kaza hakkında şaşırtan ayrıntı: Senaryoda silah bulunmuyordu 

ABD’de bir film setinde yaşanan ölümlü kaza sebebiyle film yapımcıları ve Alec Baldwiv hakkında dava açıldı. 

DÜNYA 19.11.2021, 08:31 20.11.2021, 18:15
"Rust" filminin setindeki ölümlü kaza hakkında şaşırtan ayrıntı: Senaryoda silah bulunmuyordu 

ABD’de New Mexico eyaletinde bir film setinde aktör Alec Baldwin, kuru sıkı olması gereken fakat gerçek mermi bulunan silahı “yanlışlıkla” ateşlemiş ve filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne sebep olmuştu. 

“Rust” isimli filmin setinde yaşanan kaza sonrasında 911 acil yardım hattını arayan ilk kişi olan filmin yapım ekibinde senaryo danışmanı Mamie Mitchell’in, Alec Baldwin ve filmin yapımcıları hakkında dava açtığı bildirildi. 



Halyna Hutchins

“Kasıtlı zarar verme” suçlamasıyla dava açıldı 

Mitchell’in avukatları, Los Angeles Yüksek Mahkemesi’ne sundukları dosyada “saldırı”, “kasıtlı zarar verme” ve “kasıtlı duygusal sıkıntı” suçlamalarından dava açıldığını paylaştı. Şikayet dosyasında, ”Ateşli silahların güvenli şekilde kullanılmasını sağlamak için tasarlanan her türlü güvenlik protokolü göz ardı edildi ve aldığı belirtilen önlemler de tüm endüstri normlarına aykırıydı.” ifadeleri kullanıldı. 

“Senaryoda bir silah bulunmuyordu” 

Mahkemeye sunulan dosyada, Baldwin’in o anda oynadığı sahnenin senaryosunda bir silah kullanma olayının olmadığı, Baldwin’in kasıtlı olarak silah kullandığı ve kurup ateşlediği iddia edildi.  

Yorumlar (0)