Ruslar koronadan kırılan ülkeye yardıma gitti!

Rusya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile sarsılan İtalya'ya virologlar, tıbbi ekipmanlar, bilim insanları ve epidemiyologlar gönderdi. Bergamo'ya giden Rus sağlık ekiplerinin görüntüleri ortaya çıktı. 

DÜNYA 26.03.2020, 11:00

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla dünyaya yayılıyor. Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri de İtalya oldu.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 7 bin 503 kişi yaşamını yitirirken, 74 bin 386 vaka tespit edildi. 

Rusya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile sarsılan İtalya'ya virologlar, tıbbi ekipmanlar, bilim insanları ve epidemiyologlar gönderdi. Rus askeri sağlık görevlileri, koronavirüsün merkez üslerinden biri haline gelen Bergamo'ya giden yolda görüntülendi.  

Uzman ekiplerin bulunduğu askeri araçların ilk olarak Floransa'ya uğrayacağı, ardından Bergamo şehrine gideceği kaydedildi. Güzergâhın toplam uzunluğunun 600 kilometre olduğu belirtildi. 

Ağır hastalara yardım için özel ekipman gönderildi

Rus basını, söz konusu askerî konvoyda, teşhis ve analiz için bir mobil kompleks, dezenfektan stoklu yüksek performanslı mobil dezenfeksiyon ekipmanı ile enfekte olan ağır hastalara nitelikli yardım sağlamak üzere özel bir ekipman bulunduğunu bildirdi. 

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüşmüştü. Görüşmenin ardından Rusya, İtalya'ya yardım göndermeye karar vermişti. 

Yorumlar (0)