Ruslar kendilerini vurdu

Rusya Deniz Kuvvetleri, “Rusya'ya ait bir savaş gemisi, ordumuz bünyesindeki savaş uçağını 'dost ateşi' ile vurdu.” bilgisini aktardı. Ukrayna Hava Kuvvetleri ise söz konusu uçağı Ukrayna ordusunun imha ettiğini açıkladı.

DÜNYA 27.02.2022, 01:08 27.02.2022, 17:38
Ruslar kendilerini vurdu

Rusya’nın Ukrayna topraklarını hedef almak üzere başlattığı askeri operasyonun üçüncü gününde de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Odessa kentinde de Ukrayna hava ve kara kuvvetleri tarafından Rus ordusuna karşı direniş devam ederken, Rusya Deniz Kuvvetleri'nce gerçekleştirilen açıklamada, “Rus ordusuna ait bir savaş gemisi, ordumuza ait savaş uçağını 'dost ateşi' ile imha etti.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna: Biz düşürdük

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından, Rus uçağının Karadeniz'e düşmesinin akabinde yayımlanan mesajda, “Karadeniz sularındaki füze birimlerimiz tarafından Rus ordusuna ait bir Su-30 savaş uçağını imha ettik. Cehenneme hoş geldiniz.” denildi.

Liman kentinde sokağa çıkma yasağı

Ülkenin önemli liman şehirlerinden biri olan Odessa’da Ukrayna askerleri ile Rus askerleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinin akabinde TSİ 23.00 ila 05.00 saatleri aralığında sivillerin sokağa çıkmaları yasaklandı.

Yorumlar (0)