Rus Wagner'in Hafter'e desteği BM raporunda!

Rus özel askerî şirket Wagner çalışanlarının, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'i desteklemek için büyük çaba içinde olduğu Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına yansıdı.

DÜNYA 06.05.2020, 16:28
Rus Wagner'in Hafter'e desteği BM raporunda!

ABD merkezli Bloomberg'in, BM uzmanlar raporuna dayandırarak servis ettiği habere göre, Kremlin'e yakın Rus güvenlik şirketi Wagner'in ajanları, Libya'da Hafter'e destek faaliyetlerini sürdürüyor.

Wagner'e bağlı 800 ila 1200 arasında Rus paralı asker 2018'den bu yana ülkede aktif bir şekilde cephe hattında faaliyet yürüttüğü ve bunlardan 39'unun keskin nişancı olarak görev aldığı, diğer Rus unsurların da teknik destek ve saha operasyonlarına doğrudan katılarak Hafter'e destek verdiği ifade ediliyor.

Raporda, Wagner şirketiyle ilintili bir kuruluşun Hafter lehine kamuoyu oluşturmak için gelişmiş bir sosyal medya kampanyası yürüttüğü belirtiliyor.

Raporda ayrıca Rusya-Hafter ilişkilerinin gergin olduğu belirtilirken "Moskova, Hafter'in isteklerinin çoğunu yerine getirdiği, Hafter'in, Wagner'in hareket alanını kısıtlamaya ve karar alma süreçlerinin dışında tutmaya çalıştığı" öne sürüldü.

Yorumlar (0)