Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı

Rusya'da bir bankanın verilerine göre Rus turistlerin eylül ve ekimin ilk haftasında en çok harcama yaptıkları ülke Türkiye oldu.

DÜNYA 18.10.2020, 00:00
Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı

Bu sene koronavirüs önlemleri dahilinde, turizm sektöründe ülkelerin sağlık güvenliği politikaları belirleyici rol üstlendi.

Ülkeler vatandaşların daha çok, koronavirüs vakalarının daha az görüldüğü, salgının kısmi olarak kontrol altına alındığı tatil merkezlerine gitmelerine izin verildi.

Bu kapsamda Türkiye de yaz süresince güvenli ülkelerden biri kabul edildi ve çok fazla sayıda turisti ağırladı.

Türkiye’ye gelen turistlerin ağırlığını daha çok Alman, Rus, Ukraynalı ve İngiliz turistler oluştururken bunların arasında Rus turistler en ön sıradaydı.

Rusya’da ağustos ayında başlamıştı

Rusya ağustostan itibaren İngiltere, Türkiye, İsviçre, Tanzanya, BAE, Mısır, Kırgizistan, Belarus, Kazakistan ve Güney Kore ile Maldivlere direkt olarak uçuş başlatmıştı.

Rus turistler yaz süresince bu ülkelere giderek tatil yaptı. Türkiye’de bu ülkelerin arasında en fazla tercih edilen tatil merkezlerinden biri oldu ve bu harcamalara da yansıdı.

En çok harcamayı Türkiye’de yaptılar

Rus bir banka tarafından basına servis edilen açıklamada, Türkiye eylül ve ekim ayının ilk haftası için bu sezon Ruslara açık tam tatil yerlerinin arasında bankanın müşterilerinin harcamalarında lider ülke konumuna yükseldi.

Yapılan açıklamada, “Türkiye, Eylül, Ekim ayının ilk haftasında bu sezonda Ruslara sunulmuş olan bütün tatil yerleri arasında banka VTB müşterilerinin yaptığı harcamalarda lider ülke oldu. Harcamanın hacmi, bir önceki senenin aynı dönemi dikkate alındığında 113 milyon ruble artış göstererek 1.15 milyar rubleye çıktı.” denildi.

Yorumlar (0)