Rus tarihçi Kuznetsov: Sözde Ermeni soykırımı iddiaları sadece bir kurgu!

Rus tarihçi Oleg Kuznetsov, sözde Ermeni soykırımı iddialarının yalnızca bir kurgudan ibaret olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin NATO üyeliği sonrası ortaya çıkartıldığını ifade etti.

DÜNYA 23.04.2021, 18:29
Rus tarihçi Kuznetsov: Sözde Ermeni soykırımı iddiaları sadece bir kurgu!

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları için Rusya’dan tarihçi Oleg Kuznetsov’dan açıklama yapıldı.

Yaklaşık olarak 170 bilimsel çalışmanın altında imzası bulunan ve “20. Yüzyılda Uluslararası Ermeni Terörizmi Tarihi” adlı kitabın yazarı olan Kuznetsov, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını değerlendirdi.

Kuznetsov, 1915 olayları iddialarının bir kurgu olduğunu söyledi.

“Sadece bir kurgu”

Kuznetsov, Rus okullarında Ermenilerin çok sayıda tezinin olduğunu ve bu tezlerle beraber soykırımın yaşandığını doğrulayamadıklarına dikkat çekerek, “Tarihi ve yasal belgelerle Ermeniler bu propaganda kavramı soykırımın geçerliliğini doğrulayamayacaklarının farkında. Bundan dolayı sözde Ermeni soykırımı iddiaları, sadece bir kurgu.

Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma’nın 1996 senesinde Ermeni soykırımına ilişkin iddialarını kabul ettiğini kaydeden Kuznetsov, alınan kararın o zamanki konjonktür gereği alınmış olabileceğini ifade etti.

“Osmanlı’nın eylemlerinin sıradışı olduğunu söylemek sadece bir fantezi”

Ordunun güvenliği için I. Dünya Harbi’ne katılan ülkelerde birçok tedbirin alındığını, Rus Çarlığı’nda da Yahudi ve Almanların sürgün edildiğini söyleyen Kuznetsov, “Bütün bunlar ordunun güvenliğinin sağlanması ve düşmanın safına geçilmemesi için yapıldı. Bu askeri siyasetin bir parçasıdır.” dedi.

Ermeni çetelerin bu zamanda Osmanlı’ya karşı faaliyetlerini sürdürdüğünü paylaşan Kuznetsov, “Doğal olarak Ermeniler, savaş hattına uzak olan bölgelere yollandı. Ermenilerin pek çoğu Irak ve Lübnan’a gönderildi. Bundan dolayı 1915 yılında Osmanlı’nın Ermenilere dair sıra dışı eylemlerinin olduğunu söylemek sadece bir fantezidir.” ifadelerini kullandı.

1986 yılında Iğdır Oba Köyü'nde Ermenilerce topluca katledilen Türkler'e ait kemikler bulunmuştu.

“Soykırım iddiaları jeopolitik bir oyun”

1915 olaylarının soykırım olarak ısrarla ifade edilmesinin jeopolitik bir oyunun ürünü olduğunu söyleyen Kuznetsov, 1952 senesinde NATO’ya Türkiye’nin üye olduğunu hatırlatarak, Sovyetler Birliği’nin Ermenileri kullanıp Türkiye’yi etkilemeye çalıştığıyla birlikte, “Sovyetler Birliği küçük milletlerinin milliyetçilik ruhunu kullanıp Orta Doğu ve Orta Asya bölgesini sürekli askeri, siyasi gerilim içerisinde tuttu ve NATO’nun bu bölgeleri askeri üs olarak kullanmasını engellemeye çabaladı.” şeklinde konuştu.

“Türkiye NATO’ya üye olunca propaganda başladı”

Türkiye’nin NATO’ya üye olması sonrasında soykırım iddialarının çıkartıldığını söyleyen Kuznetsov, “1962 senesinde Ermenistan Komünist Partisi’nin merkez komitesi sözde soykırımın 50. senesini anmak amacıyla böyle bir karar aldı. Bundan sonra ise Ermeni soykırımının yapıldığına ilişkin propagandalar başlamış oldu. Bu, Sovyetler Birliği Yüksek Komitesi tarafından onaylanmış olan Ermenistan Soyyet Cumhuriyeti’nin bir ürünüdür.” dedi.

Rus tarihçi Oleg Kuznetsov

“Ermeni terörünün ötesinde her daim Rusya bulunuyordu”

Terörizmin, Ermeni milliyetçiliğinin bir ideolojisi olduğunu söyleyen Kuznetsov, “Ermenistan devletinin özünde her daim terörizm vardır. Ermeniler tarafından terör devlet siyasetine taşındı. Ermenilerin ülkesindeki siyasi partilerin arasında görüş farklılığını çözmek amacıyla terörden başka bir aracı bulunmuyordu.” ifadelerini kullandı.

Kuznetsov, Ermeni ihtilalci “Taşnak” Partisi’nin 1890 senesinde Tiflis’te kurulduğunu anımsatarak, “Her zaman Ermeni terörünün arkasında Rusya vardı.” dedi.

Yorumlar (0)