Rus tankları Donbas'ta

Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde olan bölümde, Rus ordusuna ait olan tankların geçiş yaptığı görüldü. Öte yandan, ayrılıkçı liderlerin Putin'den Ukrayna askerlerine karşı yardım talep ettiği bildirildi.

DÜNYA 24.02.2022, 01:14
Rus tankları Donbas'ta

Rusya'ya bağlı Rostov bölgesindeki Kuybışevo kasabası mevkisinde Ukrayna hududuna yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta Rus askeri hareketliliği gözlendi. 200'ü aşkın çeşitli askeri teçhizattan meydana gelen konvoyun, Donbas'a doğru ilerlediği görüldü. Konvoyun içerisinde çok sayıda askerin bulunduğu da belirtildi.

Rus tankları Donbas'ta

Öte yandan, Donbas bölgesinde, Rus ordusuna ait olan tankların geçiş yaptığı görüntülendi.

Dmitriy Peskov: Luhansk ve Donetsk yönetimleri yardım istedi

Kremlin Sözcüsü Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ile sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetimlerinin Putin’e mektup yazdıklarını ve yardım talep ettiklerini ifade etti.

Söz konusu mektupta, 'Donbas'ta sivil can kayıplarının yaşandığına' vurgu yapıldığını belirten Peskov, "Yönetimler, Ukrayna ordusunun saldırganlığını geri püskürtmek amacıyla Sayın Putin'den yardım talep ettiler." sözlerini sarf etti.

Sözde yönetimler resmen tanınmıştı

Rusya Devlet Başkanı, 21 Şubat günü sözde yönetimleri resmen tanıdığını duyurmuş, bölgede 'barışın tesis edilmesi' gerekçesiyle askeri hususta yardım edilmesi yönünde talimat vermişti. Rus Parlamentosu ise sınır dışına asker gönderme kararına onay vermişti.

2014 yılında Kiev yönetimine karşı Rusya yanlısı ayrılıkçılar, iki ayrı sözde yönetim kurmuştu. 

Yorumlar (0)