Rus pilotları, iki kanadını kilitledi!

Rus uçakları Akdeniz'de Amerikan keşif uçağına güvenli olmayan bir şekilde önleme yaparak tacizde bulundu.

DÜNYA 27.05.2020, 05:50
Rus pilotları, iki kanadını kilitledi!

Amerikan Donanması, Rusya'ya ait Su-35 savaş uçaklarının Doğu Akdeniz üzerinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir P-8A tipi keşif uçağını tehlikeli biçimde taciz ettiğini duyurdu.

Amerikan Donanmasından yapılan açıklamada, son iki ayda Rusya'nın üçüncü kez donanmalarına ait Altıncı Filo'ya bağlı keşif uçaklarını taciz ettiği ve bunu son derece tehlikeli bir biçimde yaptığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Donanmasından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"26 Mayıs 2020 tarihinde Amerikan Donanması'na ait P-8A uçağı Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında uçuyordu ve uçağa iki Rus Su-35 savaş uçağı tarafından 65 dakika boyunca güvenli olmayan bir şekilde önleme yapıldı. Rus pilotları P-8A uçağının iki kanadına yaklaşarak P-8A'nın manevra kabiliyetini kısıtladığı için bu, güvenli ve profesyonel olmayan bir önleme olarak kaydedildi."

Rus uçaklarının da uluslararası hava sahasında bulunduğunun altı çizilen açıklamada, Rus savaş uçaklarının ABD Donanmasına ait keşif uçağına yaptıkları önleme için "sorumsuzca" ifadesi kullanıldı.

Nisan ayında da Rus savaş uçakları iki kez Amerikan keşif uçaklarına önleme uçuşu yapmış, ABD Donanması her iki önlemeyi duyurmuştu ancak Amerikan Donanması ilk iki önleme ile ilgili, son önlemede kullandığı ifadeleri kullanmamıştı.

Yorumlar (0)