Rus ordusundan 9 Mayıs provası!

Rus ordusu, 9 Mayıs Zafer Günü için başkent Moskova'nın sembol bölgesi Kızıl Meydan'da prova yaptı. Ukrayna istihbaratı, törenin Mariupol'de gerçekleştirileceğini ve Rus propagandası için gerçekte olmayan hikayelerin anlatılacağını ileri sürdü.

DÜNYA 06.05.2022, 19:16 Hakan Öksüz
Rus ordusundan 9 Mayıs provası!

24 Şubat'ta Ukrayna'ya bombardıman başlatan ve kısa süre içinde rakibine diz çöktürmek isteyen Rusya, aradan 2 ay geçmesine rağmen hedefine ulaşamadı. Gelen bilgilere göre Kremlin, 9 Mayıs Zafer Günü için büyük hazırlıklar yapıyor. 9 Mayıs günü Ukrayna'ya büyük bir darbe indireleceğine dair iddialar ortaya atılıyor.

Zırhlı savaş araçları sergilendi!

Rusya için son derece önemli olan 9 Mayıs Zafer Günü'nde yapılacak askeri törenlerin hazırlıkları tamamlanmak üzere. Törende Rusya lideri Vladimir Putin'in Rus halkına seslenmesi bekleniyor. Rus askerleri, Zafer Günü dolayısıyla Kızıl Meydan'da prova yaptı. Provada Rusya'nın son model zırhlı savaş araçları da sergilendi.

Ukrayna istihbaratı: Gösteriler Mariupol'de yapılacak!

Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Mayıs Zafer Günü için iki prova yapıldığını duyurdu. 

9 Mayıs günü yapılacak törenin Mariupol'de gerçekleştirileceğini ileri süren Ukrayna istihbaratı, "Gösteriler, Rusya'nın ele geçirdiği Mariupol'de yapılacak. Rusya böylece dünyaya gözdağı vermiş olacak. Bunun için cansız bedenleri, çöpleri ve patlamamış mühimmatları temizliyorlar.

"Rus propaganda çarkı işleyecek"

Ukraynalı yetkililer, "Ruslar, henüz kazanmadıkları bir savaşı kazanmış gibi gösterecek. Gösterilerde sahadaki başarı hikayeleri anlatılacak. Rus propaganda çarkı işleyecek. Böylece Rus halkının kafasını gerçekte olmayan şeylerle dolduracaklar. Sunucu Vladimir Solovyov'un da Mariupol'e gitmesi, bunu kanıtlıyor." iddiasında bulunuyor.

Yorumlar (0)