Rus ordusu termik santrale saldırdı, bir işçi öldü!

Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki termik santral, Rus ordusunun füzelerine hedef oldu. Saldırı nedeniyle santralde çalışan bir kişi öldü, bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. İşte bölgedeki son durum...

DÜNYA 12.09.2022, 15:02 Hakan Öksüz
Rus ordusu termik santrale saldırdı, bir işçi öldü!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşta çatışmaların en çok şiddetlendiği bölgelerden biri Harkov oldu. Ukrayna'nın doğusunda yer alan Harkov'da yaşanan çatışmaların şiddeti her geçen gün büyüyor. Bölgede yer alan Ukrayna'nın en büyük ikinci termik santralinin Rus güçleri tarafından vurulması şok etkisi yarattı.

Kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi

Rus ordusunun saldırılarına ilişkin bilgi veren Harkov Valisi Oleg Sinegubov, saldırılar nedeniyle Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin yaşadığını bildirdi. Harkov'da bulunan termik santralin Rusya tarafından hedef alındığını aktaran Oleg Sinegubov, "Füze saldırısı nedeniyle santraldeki bir çalışan yaşamını yitirdi. Santrale giden kurtarma ekipleri, kayıp işçileri arıyor. Rusya, Ukrayna'nın altyapısına yönelik saldırılarını sürdürüyor." dedi.

Ukrayna ordusu, Donbas'ta karşı atağa kalktı

Ukrayna Doğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya tarafından fırlatılan 11 seyir füzesinden 9'unun havadayken vurulduğunu bildirdi. Donbas bölgesinde karşı atağa geçen Ukrayna ordusu, bazı yerleşim birimlerinde kontrolü sağladı. Bunun üzerine Rusya, Ukrayna'nın diğer bölgelerine saldırılar düzenlemeye başladı. Dnipropetrovsk, Donetsk, Zaporijya ve Harkov'a yönelik saldırıların arttığı kaydedildi. Söz konusu bölgelerde yaşayan birçok sivil öldü, elektrik şebekeleri zarar gördü.

Zelenski'den Putin'e "tek halk" tepkisi!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın saldırıları nedeniyle her gün sivillerin öldüğünü belirtti. Ukraynalıların bir halk olduğunu reddeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı çıkan Zelenski, "Rusya ile Ukrayna'nın 'tek halk' olduğunu söylüyor ama sivillerin yaşadığı bölgelere bomba yağdırıyor. Askeri tesis olmayan yerlere neden füze atıyorsunuz? Saldırılar nedeniyle Harkov ve Donetsk'te elektrikler kesildi, Sumi ile Zaporijya'da da enerji akımında problemler var. Ukrayna halkını açlık ve enerji ile tehdit ediyorsunuz. Ruslara asla teslim olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)