Rus oligarka ait yatta bulundu! Milyonlarca dolar değerinde

Bir Rus oligarka ait olan yatta gerçekleştirilen incelemelerde ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, bir Faberge yumurtası bulunduğunu duyurdu.

DÜNYA 22.07.2022, 13:22 22.07.2022, 14:06
Rus oligarka ait yatta bulundu! Milyonlarca dolar değerinde

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali sebebiyle el koyulan Rus oligarkın yatından tarihi Faberge yumurtası çıkarıldı.

Tarihi döneme ait yumurta bulundu

ABD'nin eyaleti olan Colorado’ya bağlı Aspen şehrinde bir güvenlik toplantısına katılım sağlayan ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, “Rus oligarklara yönelik sürdürdüğümüz operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bir Rus oligarkın yatında gerçekleştirdiğimiz operasyonda birçok tarihi eşya ele geçirdik. Bu aslında çok ilginç bir durum. Bu yatlardan bir tanesinde tarihi döneme ait olan bir Fabrege yumurtası ele geçirdik. Bu sebeple durum daha ilginç bir hale geliyor" dedi.

Milyonlarca dolar değeri bulunuyor

Yat ile ilgili çok fazla ayrıntı vermeyen Lisa Monaco, el koyulan Rus oligarka ait yatın bir önceki ay Fiji'den ayrıldığını ve San Diego'ya demir attığını dile getirdi.

Yumurtanın gerçek olduğunun belirlenmesi halinde dünya üzerinde bulunan birkaç yumurtadan biri olacağını ifade eden Monaco, tarihi eserin milyonlarca dolar değerinde olduğunu aktardı.

Günümüzde ihtişamın ve lüksün göstergesi olarak kullanılıyor

Paskalya Bayramı’nda Rus Çarı 3. Alexandre’ın eşi İmparatoriçeye hediye edilmek için tasarlanan fakat bir gelenek haline gelen Faberge yumurtaları ihtişam ve lüksün göstergesi durumuna geldi. Romanov hanedanlığı tarafından gelenek olarak görülen Faberge yumurtalarından yalnızca 50 tane tasarlandığı ancak günümüzde bazılarının yerinin tespit edilemediği biliniyor.

Milyon dolarlık yatta bulundu

Diğer bir taraftan ABD’nin Rusya’ya karşı oluşturduğu yaptırımları kapsamında Rus oligark Süleyman Kerimov'a ait olan 300 milyon dolarlık Amadea ismine sahip 107 metre uzunluğundaki lüks yata 5 Mayıs günü Fiji’nin Lautoka şehrinde ABD Adalet Bakanlığı tarafından ve Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yardımı ile Fiji kolluk güçlerince el konulmuştu. Konusu geçen Faberge yumurtasının Kerimov’a ait olan yatta ele geçirildiği düşünülüyor.

Yorumlar (0)