Rus muhabir: Askerlerin cesetleri duruyor, koku dayanılmaz!

New York Times'ın Rus muhabiri Anton Troyanovsky, ölen Ermeni askerlerinin cansız nedenlerinin uzun süre ortalıkta bekletildiğini, bu nedenle cephe hattında ciddi bir kokunun mevcut olduğunu ifade etti.

DÜNYA 20.10.2020, 11:37 20.10.2020, 11:42
Rus muhabir: Askerlerin cesetleri duruyor, koku dayanılmaz!

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasında 27 Eylül günü çıkan çatışmalar devam ediyor. Ermenistan ordusu, savaş meydanında Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplara uğruyor. 

Ölen Ermeni askerlerinin cephe hattında uzun süre bekletildiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama New York Times muhabiri Anton Troyanovsky'den geldi. 

"Cesetler kokuyor"

Rus muhabir, ölen Ermeni askerlerinin cesetlerinin haftalardır cephe hattında bekletildiğini, bu nedenle de oldukça kötü bir kokunun mevcut olduğunu ifade ederek, söz konusu cesetler için buldozerler ile bir yamacın kazıldığını aktardı. 

"Sivilleri hedef alıyorlar"

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasında devam eden gerilimin "şiddetli bir savaş" haline geldiğine dikkat çeken Anton Troyanovsky, Azerbaycan yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarda sivillerin hedef alındığını belirtti.

"İnsanlar bodrum katlarında bekliyor"

Rus muhabir, Azerbaycan yerleşim bölgelerinde sirenler ve şiddetli patlamalar nedeniyle insanların gözlerine uyku girmediğini kaydederek, sivillerin korkudan bodrum katlarında beklediklerini aktardı.

"Ermeniler savunmasız"

Ermeni askerlerinin Azerbaycan ordusuna ait İHA'lara (insansız hava aracı) karşı savunmasız olduklarına dikkat çeken Anton Troyanovsky, Azerbaycan'ın 27 Eylül gününden beri bölgesel anlamda kazanımlar elde ettiğini kaydetti.

"İHA'ları durduramıyorlar"

Rus muhabir, Ermenistan ordusunun kısıtlı bir hava savunmasına sahip olduğunu belirterek, söz konusu ordunun hiçbir şekilde İHA'ları (insansız hava aracı) durduramadığını, yalnızca Azerbaycan ordusunun ilerleyişini yavaşlattığını ileri sürdü. 

Yorumlar (0)