Rus kuvvetlerinden Kiev'e saldırı

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus kuvvetleri tarafından başkent Kiev'in Holosiyiv semtine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Holosiyiv'den patlama sesleri geldiğini kaydeden Kliçko, ayrıntıları daha sonra vereceğini belirtti. Öte yandan Harkiv ve Odessa'daki enerji altyapılarının da Rus kuvvetleri tarafından vurulduğu kaydedildi.

DÜNYA 09.03.2023, 09:40 09.03.2023, 18:02 Hakan Öksüz
Rus kuvvetlerinden Kiev'e saldırı

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna-Rusya savaşı tüm hızıyla sürüyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Holosiyiv semtinden patlama seslerinin geldiğini belirtti.

Ayrıntılar açıklanmadı

Patlamaların detayları merak edildi. Belediye Başkanı Kliçko, ayrıntılar netleştikten sonra bilgi vereceğini duyurdu. Kliçko'nun paylaşımından sonra Ukrayna'nın diğer bölgelerinde de patlamalar yaşandı. 

Harkiv'de altyapı tesislerine saldırı

Harkiv Valisi Oleg Sinegubov, kente Rus kuvvetleri tarafından saldırı düzenlendiğini kaydetti. Yaklaşık 15 saldırının gerçekleştiğini belirten Sinegubov, "Önemli altyapı tesislerine saldırıyorlar." diye konuştu.

Marçenko: "Odessa'da bazı konutlar hasar gördü"

Bir saldırı haberi de Ukrayna'nın Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko'dan geldi. Füze saldırıları nedeniyle bazı konutların ve enerji altyapısının zarar gördüğünü kaydeden Maksim Marçenko, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)