Rus jetleri İdlib'i vurdu: 5 sivil öldü

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlerle muhaliflerin cephe hatlarına saldırmaya devam ediyor. Rus savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında ikisi çocuk, 5 sivil hayatını kaybetti.

DÜNYA 31.10.2019, 14:20
Rus jetleri İdlib'i vurdu: 5 sivil öldü

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırısı gerçekleştirdi. Rus savaş uçaklarının düzenlediği bildirilen saldırılarda ikisi çocuk, 5 sivil hayatını kaybetti.

Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Ebu Hebbe, Merand, Naciyye ve Kebbine köyleri ve Kebbine tepesine top, roket ve havan gibi karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

Uçak gözlemevi: Rus savaş uçaklarıydı

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre Rus savaş uçakları da İdlib'in Kefrenbil beldesine, Fattire, Derkuş ve Has köyleri, Lazkiye'nin Kebbine köyüne havadan saldırı düzenledi.

Beyaz Baretliler (İdlib Sivil Savunma) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği beyanatta, sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde yoğunlaşan hava saldırılarda 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Beyaz Baretliler Müdürü Mustafa Hac Yusuf, düzenlenen hava saldırılarında Kefrenbil beldesinde 2'si çocuk 3 sivil, Fattire ve Has köylerinde de birer olmak üzere toplam 5 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Anlaşmadan sonra bin 300 sivili öldürdüler

Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son  1 yılda 1 milyonu geçti.

Yorumlar (0)